vineri, 31 octombrie 2014

VIATA CA O VACANTA SAU O VACANTA CAT O VIATA!?

Uite ca iar a venit momentul in care am sa incep sa vorbesc despre vacanta...Stiu, o sa va ganditi, ca am ramas blocata si s-ar putea sa nici nu gresiti prea mult...Nu stiu cand exact, unde sau de ce, probabil in creierul meu s-a produs un scurtcircuit si mi-a ramas undeva pe creier subiectul "vacanta"...Si tot asa, fara motive aparente sau evidente, cand e vreun click (de ce fel sa nu ma intrebati) se declanseaza o reactie de "vacanta" pe circumvolutiunile (nu foarte multe) din dotare :) 

Asadar tin sa va spun (si daca va intereseaza si daca nu ;) ca am un un "fix" de "vacanta"...Daca s-ar putea as decreta ca viata sa fie o vacanta...As trai ca in vacanta, m-as bucura de fiecare clipa, de fiecare moment, as aduna amintiri dragi una dupa alta, as indrazni sa respir fara sa imi fie teama ca la urmatorul colt ma asteapta vreun deadline sau vreun must do it. Stiu...Stiu...O sa spuneti ca nu se poate, ca astea sunt vise, ca viata nu e chiar o vacanta...De fapt viata nu e deloc ca o vacanta...Dar...

Vreau o vacanta speciala...Fie iar chiar scurta...Si daca viata nu se poate sa imi fie o vacanta vreau macar o vacanta cat o viata....Ce spuneti? Se poate oare?

Eu cred ca o vacanta speciala este o vacanta pentru o viata...Asa ca atunci cand imi aleg vacantele, le aleg cu grija, le modelez, le sculptez, le pun aripi sa zboare, le fac atat de usoare incat sa poata zbura, le fac atat de stralucitoare incat am mereu nevoie de ochelari de soare pentru ca stralucirea lor sa nu ma orbeasca...Imi mangai vacantele cu grija astfel incat sa fie alintate si sa ma alinte si ele la randul lor... Imi place ca vacantele mele sa fie vacante speciale.

Dar daca tot vorbim despre vacante speciale vreau sa va vorbesc in continuare despre o destinatie turistica atat de frumoasa incat urma ei se afla si acum pe sufletul meu. 

Roma a fost intotdeauna pentru mine idealul absolut, de neatins insa din cauza factorului material. Norocul mi-a indreptat pasii anul acesta (2012) spre prima mea destinatie in afara tarii, cea la care visasem demult: Roma. Bucuria mea la aflarea acestei vesti nu poate fi descrisa in cuvinte. Nu imi venea sa cred ca doar avand noroc voi reusi sa imi indeplinesc visul.

Primul pas in aceasta calatorie a fost un research pe net pentru a afla locurile de vizitat. Vroiam sa vizitez totul, sa cuprind totul, vroiam sa ma asigur ca in cele cateva zile voi surprinde totul, ca voi aduna amintiri pentru o viata (doar nu degeaba asteptasem tot o viata sa ajung aici). Mi-am propus astfel sa vizitezVaticanul,Colosseumul, Fontana di Trevi, Spanish Stairs etc, locuri pe care le stiam doar din povestile altora sau din emisiunile vazute la televizor. De asemenea mi-am propus sa iau Roma “la picior”, sa fiu una “de-a lor”, doar nu degeaba am auzit de atatea ori “when in Rome do like Romans”.

Zborul a fost extraordinar avand in vedere faptul ca zburam pentru prima data. Eram ca un copil. M-am bucurat de fiecare secunda a acestui zbor. M-au impresionat norii, privelistea vazuta, viteza. In doua ore am ajuns la destinatie: aeroportul Fiumicino. De aici am luat un autobuz care ne-a dus pana in centrulRomei.

Incet, intreband in stanga si in dreapta (italienii sunt niste oameni extraordinari si gata sa te ajute oricand) am gasit si hotelul unde trebuia sa ne cazam.

O alee plina de leandii infloriti, un cer senin plin de stele (era seara deja) ne-au condus la hotelul unde aveam deja rezervarea facuta: Scheppers Hotel. Un hotel frumos, retras, simplu, dar elegant. Mi-a placut la acest hotel atmosfera intima, faptul ca din camera aveai acces la o terasa superba cu o vedere extraordinara asupra Romei.

A doua zi ne-am trezit de dimineata, ne-am incarcat bateriile cu un mic dejun fabulos (un bufet suedez generos iti oferea multiple posibilitati de a alege). Si asa am pornit in aventura noastra: eu si sotul meu. Doi straini in Roma.

large_foto-articol-6204

Am cumparat un bilet de autobuz valabil o zi (cu acesta putea sa mergem toata ziua atat cu autobuzul cat si cu metroul) pentru a ajunge in centrul Romei. Si asa am ajuns la Vatican, primul punct de pe lista de vizitat (to do list/ to see list). Vaticanul este cel mai mic si cu siguranta cel mai vizitat stat din lume, avand o suprafata de 0,44 km patrati si aproximativ 800 de locuitori. Ca mai toate atractiile turistice ale Romei, Vaticanul este amplasat in zona centrala. Primul lucru care m-a socat a fost imensul rand de oameni care aveau un tel comun: sa viziteze Vaticanul.

large_foto-articol-6196large_foto-articol-6197large_foto-articol-6198large_foto-articol-6199large_foto-articol-6200

La inceput m-am speriat crezand ca vom pierde ore in sir dar am descoperit ca randul mergea destul de repede asa ca n-a fost nevoie sa asteptam foarte mult. Accesul in Vatican este controlat: fiecare turist trebuie sa treaca printr-un filtru pentru a putea intra. Ceea ce m-a impresionat este faptul ca se acorda o atentie deosebita tinutei nefiind permis sa intri decat daca ai o tinuta decenta (umerii acoperiti, fara decolteuri generoase sau fuste mini, fara pantaloni deasupra genunchilor etc). Cat timp am asteptat ne-am delectat privirea cu cel doua randuri de coloane, in numar de 284 in varful carora se afla 140 de sfinti, care te intampina la intrarea in stat si cu cele 2 celebre fantani identice din piata San Pietro din Vatican. Multi cred ca ambele fantani sunt realizate de Bernini dar nu e chiar asa. Putina lume stie ca fantana din dreapta este mai veche, dateaza din 1490 si avea o alta pozitie in piata. Cand Bernini a redesenat piata si-a dat seama ca vechea fantana nu se potriveste vechii amplasari si atunci a decis constructia celei de a 2-a si le-a plasat simetric, de-a parte si alta a obeliscului din centru.

Bazilica Sfantul Petru, principala atractie a Vaticanului, este impresionanta prin maretie, grandoare, prin picturile si sculpturile care se afla aici, apartinant unor artisti precum Michelangelo, Botticelli, Bernini. Impresionante sunt siCapela Sixtina si muzeul Vatican.

Urmatoarea destinatie de pe lista noastra a fost Colosseumul. Un loc care impresioneaza chiar si numai prin vechimea si capacitatea lui de a transcede secolele. Colosseumul este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Cunoscut inițial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.

large_foto-articol-6201large_foto-articol-6203large_foto-articol-6205

Roma este o capitala pe care merita sa o vizitati. Cat despre preturi ele sunt comparabile cu cele din Romania mai ales daca nu alegeti magazinele, restaurantele, terasele din centru ci pe cele mai periferice. Celor care doresc sa vizite acest loc le pot spune ca indiferent de durata vizitei lor vor pleca de aici cu multe amintiri frumoase. Este un loc extraordinar, care debordeaza de istorie. Niciunde nu am intalnit un loc mai bine conservat. Aici fiecare loc, fiecare piatra are istoria ei, spune o poveste. Si aici totul este considerat important: fiecare om care a facut ceva, fiecare piatra. Totul are semnificatie si frumusete. Si cu siguranta dupa o vizita in aceasta capitala minunata veti pleca convinsi ca “toate drumurile duc la Roma.

large_foto-articol-6206large_foto-articol-6207large_foto-articol-6208

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil… Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care “ne reintoarcem”, chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Si mereu voi alege destinatii speciale astfel incat vacantele mele sa fie vacante de vis! Cum? Cu CND Turism – Vacanțe Speciale!

Family Relaxing In Beach Hammock


Tu cum iti alegi vacanta? Cum o alinti? Cum o traiesti? 

Acest articol a fost scris pentru Proba 11–CND Turism, Fii special intr-o vacanta nonconformista, din cadrul competitiei  Super Blog 2014.

 

joi, 30 octombrie 2014

OFERTE SPECIALE CU SHEINSIDE!!!

Sheinside.com a devenit site-ul meu preferat de shopping online.De ce? Pentru ca aici gasesc articole de imbracaminte pe gustul meu si pentru ca pot sa imi cumpar mereu aceste articole preferate la preturi foarte bune? De ce? Pentru ca ei vor sa aiba clienti fericiti si, prin urmare, ies mereu cu promotii, oferte speciale, reduceri extraordinare etc.

Nu credeti? Puteti sa va convingeti singuri intrand pe site. La acest moment ofertele speciale se prezinta astfel: 

1414578092105335829 (1)


Eu mi-am pus deja in cosul de cumparaturi 3 articole superbe la preturi super bune.

Astfel primul articol din lista mea de lana, avand in vedere vremea tot mai rece de afara, este o haina din lana, de lungime medie, in culori alb negru (de fapt nonculori), cu o croiala clasica. Eleganta, frumoasa, este perfecta pentru a merge la serviciu si are o reducere de la 37.98 $ la 24.79 $.

1412040052209432810 1412040052567942209 1412040052859749569 1412040053505272894

 

Urmatorul articol de pe lista mea este tot pentru aceasta perioada a anului si este vorba de o bluza din mohair absolut superba. Calduroasa si comfortabila, dar in acelasi timp draguta si frumoasa, este perfecta pentru aceasta toamna tarzie si are pretul de doar 20.69 $. 

1413787033163150666 1413787034657997133 1413787034834724585 1413787034880587856

Iar ultimul articol de pe lista mea de cumparaturi este o salopeta la care visez de ceva vreme si daca tot am prins-o la reducere, costa doar 18.90 $, nu am putut rata ocazia. 

1365652105430998198


Tu ce ai pune in cosul tau de cumparaturi? De la ce nu te-ai putea abtine? ;) 

Do you want to get a special Sheinside item at the lowest price?

Now it is the time!

Seize the chance before they are gone.

30% off over US$75 Code:special 30 35% off over US$150

Code:special 35 40% off over US$200

Code:special 40

Ends on:Nov.2 here: Special Offer

marți, 28 octombrie 2014

AM UN VIS NOU, BINE LUSTRUIT, AJUNG IN FRANTA CU TOYOTA YARIS!

Nu stiu voi cum sunteti, dar mie cateodata...nu imi place realitatea (bine m-ati prins nu cateodata, aproape de fiecare data dar asta e alta poveste). Ma enerveaza realitatea cu limitele ei, cu cenusiul ei, cu lipsa ei de spontaneitate, de culoare, de "altfel". As scutura-o asa, macar din cand in cand, ca din buzunare sa ii cada cate o pata de culoarea (pun pariu ca are multe pete de culoare ascunse in buzunare, dar e o egoista- si despre asta vom vorbi cu alta ocazie). Dar uite ca am gasit o alta modalitate de a-i veni de hac. Cand ma enerveaza, cand arunc cu cate un vis in ea. Si de obicei am vise puternice, in culori tari, tipatoare, care sa o agaseze si sa o oboseasca astfel incat sa nu mai poata o perioada sa imi scoata in cale provocari (asa le zice ea, eu le zic rautati). 

Si ca sa vedeti ca nu va mint acum am un vis nou, bine lustruit, ajung in Franta cu Toyota Yaris!  Si nu, nu bat campii (bine uneori bat si campii, dar nu acum) e chiar pe bune. Si daca ai si tu chef de niste vise, bine lustruite, iti vand un pont. De ce? Pentru ca un vis bun n-a stricat nimanui si pentru ca visele sunt pe gratis. Si pentru ca nu sunt egoista (decat in limita bunului sim :) te las sa imparti si tu acelasi vis cu mine. Adica pardon sa iti faci visul tau, dar tot cu Franta, tot cu Toyota Yaris. 

Visul incepea asa:

toyota-Yaris-2014-exterior-tme-005-a-full_tcm-3040-188646

 

Incepe bine nu? Dar sa ne continuam visul....Se facea ca....era octombrie 2014, undeva in Romania (pardon peste tot in Romania)...Vedeta anului era noua Toyota Yaris!

Eleganta, subtila, cu linii alungite de felina...Silentioasa, dar rapida, cu consum mic,  dar extrem de apriga...Zambareata, energica, jucausa, stralucitoare...vedeta, ce mai! 

Si se facea ca puteam ajunge in Franta! Si nu oricum! Ci cu Toyota Yaris! Deza zambesti si tu nu?

Stai sa iti explic mai pe indelete cum sta treaba! 

Stii si tu ca acum e la moda treaba cu selfie...Selfie singur, selfie in doi, selfie in 3 :) selfie cu iubita, selfie cu prietenii, selfie cu pisica, selfie cu...Si ati vazut cate selfiuri sunt de-a dreptul neinspirate (ma abtin sa spun altfel din dorinta de a fi eleganta in exprimare - ca de obicei dealtfel) . 

Cica trebuia sa gasesc un Toyota Yaris si sa fac un selfie cu el. Si l-am gasit! Super, nu? De ce super? Pentru ca un selfie cu Toyota Yaris e mai mult decat un selfie...e un Super Selfie! Si postat pe facebook Super Selfieul si au murit (la figurat, nu la propriu)  toti neinspiratii :) si de ciuda si de uimire la numarul record de likeuri pe care l-am adunat intr-un timp tot...record...Deci daca vrei sa iti continui si tu visul, selfiul tau cu Toyota Yaris poate fi: 

  • langa cladiri, monumente sau peisaje superbe din orasul tau

  • alaturi de personaje importante/ semnificative din orasul tau

  • in ipostaze cu semnificatie sentimentala pentru tine.


Si se facea ca, daca tot aveam un Super Selfie cu Toyota Yaris, puteam sa castig o excursie in Franta. Eu! Eu care sunt Doamna Duca! Eu care sunt gata de plecare oriunde, oricand, oricum! Eu care am vise bine lustruite mereu in locuri indepartate, nicidecum in cele cunoscute si vazute deja. 

Yaris2-250x250


Ah, ce mai strasnic vis! Ia de aici realitate cruda! Cata culoare, cat optimism, cata frumusete si energie. 

O, dar stati! Nu e vis!  Sau e vis care poate deveni realitate! Ma rog, orice ar fi, il gasiti aici Yaris in orasul tau. Incarci fotografiile sau videoclipurile tale in contul propriu de pe site-ul toyotamea.ro. pentru sansa ta de a visa.
La sfarsit vor fi desemnati 3 castigatori : 

* doi dintre castigatori vor fi desemnati prin tragere la sorti, cate unul pentru fiecare categorie "Bucuresti" si "Alte orase". Vor intra la tragerea la sorti participantii cu minim 6 puncte.

* ce de-al treilea premiu "Genial oriunde" va fi acordat prin votul juriului format din angajatii Toyota. Cel mai creativ si original clip.

home-header-bg

 Cireasa de pe tort, pardon de pe vis, este excursia in Franta, chiar la fabrica Yaris din Valenciennes, unde voi/ vei putea descoperi secretele din spatele autoturismului. Va fi o vacanta de vis ;) cu  transportul, cazarea si masa gratuite (doar asa e un vis bun nu?) . 
 Yaris3


Am un vis frumos, bine lustruit, ajung in Franta cu Toyota Yaris! Tu? 


Acest articol a fost scris pentru Proba 10–Toyota, Yaris in orasul tau, din cadrul competitiei  Super Blog 2014.

 

PE SHEINSIDE AI ACUM BLACK FRIDAY!

Cred ca si tu, ca si mine dealtfel, astepti cu nerabdare reducerile de Black Friday. Black Friday inseamna pentru majoritatea dintre noi reduceri foarte mari la produsele dorite de noi. Barbatii vizeaza in special electronice, gadgeturi etc, iar noi femeile incaltaminte, imbracaminte, bijuterii, cosmetice etc. Desi ardem de nerabdare cu gandul la reducerile senzationale se pare ca mai avem de asteptat! Sau nu?

Pe sheinside.com ai Black Friday mai repede. Despre ce vorbesc? Despre  4 zile de reduceri senzationale. 

Eu, de exemplu, m-am gandit deja sa cumpar pentru ca tot e vorba de Black Friday o rochita neagra care se incadreaza in tematica sarbatorii de Halloween. Plus ca este o piesa ce nu poate lipsi din garderoba unei femei. Are pretul de doar 8.90$ si poate fi purtata ca accesorii multiple care sa o defineasca si sa o scoata in evidenta.

1404120320209846068 1407914595266590170 (1) 1407914595149228962 1407914595900978149

 

Maine 29.10.2014 gasim la super oferta inele absolut superbe. Femeile cu siguranta nu vor putea rezista tentatiei de a cumpara aceste inele absolut superbe la pretul de 5.90$, iar barbatii cu siguranta au gasit ocazia perfecta de a cumpara o mica atentie pentru cele dragi lor. 

1388820284028628690 1388820284761601628


Si daca sunteti atrasse de dungi (se poarta in continuare) puteti cumpara la pretul de doar 15.17 $ un tricou in dungi sic, modern, in tendinte.


1393922081440674397


1393654161361091840 1393654161715345923


Lowest Price Sale,

Best Deal for Women

Did you get the precious today?

Don’t be discourage if you don’t snap up one.

More surprising items are waiting for you.

Are you ready?

here: Lowest Price Sale, Best Deal for Women


vineri, 24 octombrie 2014

UNDE SANATATE NU E, NIMIC NU E!!!!

„Sănătatea e comoara cea mai prețioasă și cea mai ușor de pierdut, totuși cea mai puțin păzită.” (Emile Augier, dramaturg francez)


Multi ar spune ca unde dragoste nu e, nimic nu e...si poate ar avea dreptate...Si totusi uite ca m-am trezit eu sa spun ca unde sanatate nu e, nimic nu e...A, si traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul...Care e legatura? O trista legatura din pacate pe care o stim si o simtim pe propia piele destul de des cand sanatatea se "imbolnaveste" (sanatatea la propriu si la figurat, in particular si in generale)  in Romania.

Nu am sa iti spun despre cat de importanta e sanatatea si cum ajungem sa o apreciem doar in momentul in care o pierdem! Asta o stii deja!Si nici despre cum ne spunem ca noua sau celor dragi nu ni se poate intampla nimic iar in momentul in care suntem pusi in situatii limita din puncte de vedere al sanatatii nu ne vine sa credem ca e adevarat! Si asta o stii deja!  Nici nu am sa iti spun despre sistemul de sanatate din Romania si despre gustul amar al acestuia! Sunt convinsa ca ai deja experienta acestui sistem si ca simti la fel ca mine ca te dezamageste mereu si mereu cand vine vorba de sanatatea ta si a celor dragi tie! Nu vreau sa te plictisesc si nici sa iti insult inteligenta sau experienta de viata dandu-ti lectii sau tinandu-ti predici despre cum ar trebui sa te gandesti la sanatatea ta sau la a celor dragi si nu o faci. 

Vreau doar, daca imi dai voie, sa iti fac cunostinta cu o varianta in care sanatatea ta sa conteze, sa fie pusa pe primul loc si sa iti asigure fericirea. Pentru ca vrem nu vrem, unde sanatate nu e, nimic nu e!

Despre ce vorbesc? Despre asigurarea de sanatate privata MediHelp International.

medihelp-asigurare-medicala (1)


Cine sunt MediHelp International? Este cel mai important furnizor de asigurari private de sanatate si asigurari medicale internationale din Europa Centrala si de Est. Este prezent pe piata serviciilor medicale din anul 1999 deci are o experienta de mai bine de 15 ani. Un parteneriat cu Bupa International permite imbinarea asigurarii internationala de sanatate cu asistenta medicala internationala.

MediHelp International este pasaportul tau de sanatate în toata Europa.

Ce inseamna o asigurare privata de sanatate? Inseamna sa platesti niste rate lunare si sa beneficiezi de servicii medicale de calitate atunci cand te imbolnavesti, oriunde, oricand. Stiu! Deja ai dat ochii peste cap cand auzi iar de bani! Si te inteleg! Ai de platit rata la banca, chiria poate, facturile de gaz, curent etc, trebuie sa ii tii pe cei mici in scoala, plus ca trebuie sa schimbi masina si sa mai cumperi cele necesare pe langa casa! Si ai dreptate! Dar daca ai de toate si nu ai sanatate, la ce iti mai folosesc? A, si stiu! Deja iti vine in minte intrebarea logica si absolut normala: de ce sa platesc o asigurare de sanatate privata daca sunt sanatos? Daca nu ma imbolnavesc si platesc degeaba acei banuti cu care puteam face altceva? Si iarasi ai dreptate. Dar paradoxal si oricat de greu ar fi de inteles si de acceptat platim asigurarea de sanatatea ca sa ne asiguram ca suntem bine, sanatosi, nu ca sa fim bolnavi. E ca si cum am pune bani deoparte in zilele bune pentru zilele negre. Si daca nu ma imbolnavesc niciodata? Doamne-ajuta! Dar vezi tu ca nu intotdeauna e cum ne dorim si planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ. Si vezi tu ca sanatatea e tot mai subreda in zilele noastre, fie din cauza alimentatie, fie din cauza stresului, fie din cauza...Asa ca o asigurare de sanatate e protectia pentru sanatatea ta. E cam ca o mama care are grija de tine cand nu te simti bine (iti tine mana pe frunte, te leagana in brate ca sa iti mai treaca durerea, te pupa si te alinta pentru ca de asta ai nevoie). O asigurare de sanatate privata nu te va tine niciodata ijn fata usilor inchise atunci cand lumea se invarte cu tine, nu te va face sa te simti fara importanta atunci cand incerci sa spui ce simti, ce te doare, de ce ai nevoie, si nu iti va arata buzunarul in care trebuie sa introduci musai ceva (si nu orice si nu oricat).  

Te invit sa faci  un calcul pentru anul trecut de exemplu. De cate ori ai fost la medic? Si de cate ori a trebuit sa dai un plic doar ca sa primesti putina atentie? Cam cat te-a costat medicul si sanatatea ta la stat? E o suma destul de mare nu? Daca faci un calcul cam aceeasi banuti ii puteai plati pe o asigurare privata de sanatate si nu ti se mai trantea usa in nas pana sa arati ca n-ai venit fara plic, nu asteptai vreo n-spe mii de ore pana sa te intrebe cineva pe ton si de-a dreptul ofticat ca ai avut curaj sa deranjezi  care e problema ta! Nu era mai bine asa? te las pe tine sa raspunzi la intrebarea asta!

De ce sa alegi MediHelp International pentru a-ti face o asigurare privata de sanatate? Nu am sa iti tin teorii, povesti, pentru ca stiu ca timpul tau costa bani! Am sa punctez avantajele pentru ca tu sa stii exact cum sta treaba si ce ai de castigat din asta! Scurt si la obiect! 

  • Acoperire internationala- adica Franta, Anglia, America sau oriunde vrei tu sa mergi sa te tratezi

  • Ingrijire medicala oriunde in lume- ai inteles sper. Daca nu iti mai spun odata: ORIUNDE!!!!!

  • Limita de acoperire >1 milion Euro/an/membru- MediHelp Superior Plan este cel mai nou produs MediHelp, produs care oferă cea mai mare limită de acoperire de pe piață din prezent

  • Acoperire pentru spitalizare si alte costuri asociate

  • Evacuare aeriana

  • Daca vei studia piata si te vei informa putin vei vedea ca multe asigurari nu acopera costurile pentru boli grave. Iar daca esti deja bolnav si vrei sa iti faci asigurare ti se refuza acest lucru. De ce? Pentru ca ii costi prea mult. Dar aici lucrurile stau altfel. Tu chiar esti important asa ca ai chiar si acoperirea tratamentului pentru cancer.

  • Servicii de transplant

  • Asistenta medicala in ambulatoriu

  • Acces la orice clinica din lume

  • Toate serviciile de urgenta, 24/7

  • Acoperirea cheltuielilor cu maternitatea


Poate ar fi bine sa iti regandesti prioritatile in viata si sa te axezi pe un plan de asigurare de sanatate, o asigurare de sanatate gandita pentru tine, personalizata exact pentru nevoile tale sau ale familiei tale. 

planuri

 

Iar MediHelp Superior Plan are cea mai mare limita a politei si beneficiile cele mai atractive:

MediHelp Superior Plan


Asadar sanatatea ta e valoroasa. Tu ce plan de asigurare de sanatate ai alege?

 sanatatea ta


 Acest articol a fost scris pentru Proba 9–MediHelp International, Cum sa alegi asigurarea de sanatate perfecta, din cadrul competitiei  Super Blog 2014.

 

 

 

joi, 23 octombrie 2014

HARTIA BATE MICROBII!!!

Cadru: livingul familiei....X-ulescu.

Actiunea: jocul foarfeca, piatra, hartie...

Cu mana facuta pumn, eu si baietelul meu ne jucam foarfeca, piatra, hartie...Cand ajungem cu numaratoarea la 3 deschidem mana: piatra bate foarfeca, foarfeca taie hartia, hartia bate piatra. Ne jucam si radem! Ai castigat mami! Urmatoarea tura ... Ai castigat Edi!

Ne mai jucam putin cand incepe o discutie filosofica - discutiile filosofice incep intotdeauna de la "marele filosof Edi"  :)

- Mami!

- Da, mami! Ii trag cu ochiul si rad...pentru ca stiu ca urmeaza sa ma bombardeze cu intrebari.

- Mami fii serioasa un pic ca vreau sa te intreb ceva important!

- Spune, Edi! imi iau mutra serioasa ca filosoful Edi sa se poata concentra asupra intrebarii.

- De ce la gradinita nu aveti prosoape adevarate?( eu lucrez la gradinita :) ) 

- Dar cum sunt cele de la gradinita? Neadevarate? si rad...

- Mami, fii serioasa! Stii tu, voi aveti prosoape din alea de hartie! De ce nu aveti din astea din...carpe?

Zambesc iar...insa de data asta nu e de gluma...momentul cere...explicatiii...

- Pai cum sa iti explic...E ca la jocul nostru...Insa de data asta hartia ne ajuta sa invingem microbii...sau altfel spus hartia bate microbii...

- Cum asa mami?

- Pai tii minte cand mergeati la gradinita la baie? Si va stergeati manutele cu prosoape de astea din ...carpe? Uite, de exemplu, un baietel de la grupa ta a fost bolnavior si s-a sters cu prospopul cu care va mai stergeati inca 10 copii...Si asa ati ajuns sa va imbolnaviti toti...Sa iti explic mai exact! Microbii se agata de prosoape si de acolo de manutele noastre...Asa ca, de cate ori cineva bolnav se sterge cu un prosop si pe urma te stergi si tu, microbii de pe mainile lui ajung pe mainile tale....Asa ca s-a hotarat ca in loc de prosop de...carpe sa aveti prosop de hartie...Dupa ce va stergeti pe manute ele ajung la gunoi impreuna cu microbii...Deci daca ne stergem cu prosop de hartie ne ferim de microbi...si astfel hartia bate microbii. Uite asa arata prosoapele de hartie de la gradinita, in caz ca nu iti mai amintesti: 

role-prosop-Stok


- Dar noi de ce nu folosim prosop de hartie acasa atunci? Nu mai asteapta raspunsul si dispare (dar sunt deja obisnuita cu schimbarile astea rapide de frecventa). 

Lectia s-a incheiat deoarece cel mic este captat de un desen animat cu....nu conteaza cu ce...sta cuminte si asta e de bine intotdeauna. Si totusi...parca intrebarea lui mi-a dat tema de casa...Chiar asa, de ce acasa nu folosim prosoape de hartie...Adica le folosim doar la bucatarie pentru ca....cred ca din obisnuinta...Dar pentru stersul mainilor la baie de ce nu le folosim?

Intru pe calculator...bazai putin pe internet si dau peste un studiu realizat la Institutul Pasteur şi Universitatea Westminster, de către Keith Redway. Conform studiului aparatele de uscat mainile sunt adevarate focare de microbi - cele cu aer rece duc la creşterea bacteriilor pe maini cu 15%, iar cele cu aer cald cu 254%. Hmmm, asta inseamna ca ne spalam pe maini doar ca apoi sa ne umplem cu mai multi microbi? Asta chiar nu stiam! Uite ca omul cat traieste invata.

uscator-de-maini-800x563w


Revin la ideea de baza: de ce nu am folosit pana acum prosoape de hartie si pentru stersul pe maini la baie? Nici nu mai conteaza. Important e ca m-am desteptat. Imi trebuie niste prosoape pliate, hartie igienică, produse de igiena si curatenie. Le comand cu gandul la economia de sanatate, dar si de bani pe care o voi face.  Castig la sanatate (nu ne mai imbolnavim unii pe altii, deci nu mai dam banii pe medicamente), dar si la banii consumati pe apa, detergenti, inalbitori folositi pentru curatarea si dezinfectarea prosoapelor de textile. Ce bine ca exista producatori de hartie igienica care ne ajuta in lupta cu microbii.

Dau comanda. Apare piciul. Nu ma pot abtine:

- De maine incolo o sa avem si pentru stersul pe maini la baie prosoape de hartie...De ce?

- Pentru ca hartia bate microbii!!!!

Bravo Edi! Si bravo mie! Am prins amandoi ideea! Bine ca suntem noi destepti! Deci....hartia bate microbii! Tu ce mai astepti?

paperplus-300x300


Acest articol a fost scris pentru Proba 8 –Cum sa tii microbii departe, Paper Plus, din cadrul competitiei Super Blog 2014.

duminică, 19 octombrie 2014

AVENTURA, STRIGAM URRRAAAA!!!!!

De cand ma stiu nu am avut o inclinatie deosebita spre aventura. Adica, sa nu ma intelegeti gresit, mi-a placut aventura, dar in limita bunului simt. Nu am simtit nevoia acuta de adrenalina si nici nu am simtit nevoia sa ma arunc cu parasuta de la 10000 m doar pentru a vedea daca se deschide sau nu. Dar uite ca viata a avut alte planuri cu mine. 

Sunt mama de baiat! Si asta vine la pachet cu adrenalina pura.Cum adica? Pai sa va explic! Inca de mic al meu baiat era amator de senzatii tari (cred ca are aceasta nevoie in sange). Despre ce senzatii tari vorbesc? Pai nici nu umbla bine in picioare ca se legana pe perdelele mele ca Tarzan pe liane, vroia cu orice pret sa se urce cat mai sus desi pe urma il apuca stresul ca inapoi nu mai stia cum sa dea etc. Cand eram in parc toti copii alegeau calea traditionala de a se juca pe aparatele de acolo al meu era tot cu idei crete: ba se dadea pe tobogan cu capul inainte, ba cu picioarele pe marginile acestuia, ba intr-o tura era sa se dea peste cap, de-a rostogolul pe tobogan...Bineinteles ca aventurile nu au ramas fara urmari mana rupta fiind cruda marturie a nevoii lui de adrenalina si distractie altfel...Iar eu...tine-te bine, mama!

Dupa intamplarea cu mana rupta mi-am promis solemn ca al meu copil nu mai pupa cat traieste vreun sport periculos pentru ca imi ajunsese durerea suferita deja. Dar cu al meu copil planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ. Asa ca, dupa ce mana cu pricina si-a revenit cat de cat, al meu copil era iarasi in cautarea aventurii ca si cum nu se intamplase nimic. Spre dezamagirea mea nu invatase nimic din toata experienta anterioara. Eu, marcata de atata aventura, eram mereu la un pas in spatele lui: nu te catara acolo, nu sari, nu te urca etc...Nu, nu, nu...Pozitia mea era aceea cu "nu" in brate pe cand el, stiti deja cum era el...Ajunsesem deja sa fiu epuizata fizic si psihic in incercarea de a mai domoli lucrurile cand am avut o "revelatie". Cu cat eu voi fi mai inversunata impotriva aventurii, cu atata el o va cauta mai mult. Asa ca solutia gandita de mine a fost de a-i oferi chiar eu aventura dorita, dar intr-un mod controlat, care sa il fereasca de accidente. Asa ii consumam energia nelimitata, pofta de aventura si adrenalina si prin urmare nu ii mai ramanea timp sa vina singur cu "idei crete". Asa ca incet incet am ajuns ca adrenalina sa nu ma mai sperie si sa invat sa o tin sub control cand tinde sa o ia razna.

Nu as fi crezut sa ajuns in acest punct, dar uite ca, atunci cand viata iti da cate o palma, musai sa te dezmeticesti si sa vezi ce e de facut. 

Acum de exemplu viata mi-a scos in fata o noua provocare. Pot sa am parte de un weekend plin de aventura la Vila Alpin din Straja. Eu, care nu caut provocarile, dar se pare ca tocmai pentru ca eu nu le caut, ma cauta ele pe mine! Dar sa revenim la ale noastre!

VilaAlpin-e1378830042166


Vila Alpin *** din Straja este situata intr-un decor natural, oferind o priveliste deosebita spre Muntii Retezat. Aici voi avea oportunitatea să vizitez cea mai recenta atracţie turistica din Straja, si anume, noul  parc de aventură Straja. Iar provocarea suprema pentru mine este tiroliana. Am vazut ca aici  sunt 3 tiroliene de lungimi diferite, poduri suspendate de mai multe feluri, pereti de escalada, circuit de ateliere cu lungimea de 225m.

dscf3500 dscf3542


Cum ma voi simti acolo? Cam cum ma simt acum multiplicat de vreo 1000 de ori... Adica cu un nod in gat, cu stomacul strans ca o piatra si cu inima bubuindu-mi in piept gata sa sara afara. Dar sunt convinsa ca voi trai senzatii minunate, interesante si placute. Iar acestea vor deveni amintiri de rememorat cu cei dragi si de impartasit cu prietenii nostri care sunt si ei in cautare de adrenalina. 

Asadar prima mea intalnire cu adrenalina in Parcul de aventura de la Straja va fi alaturi de superbloggerii care participa la competitia Superblog 2014 si cu care voi participa la activitati de team building Straja, iar a doua intalnire va fi alaturi de familia mea in vacanta urmatoare. Deja mi-am planificat un sejur Straja pe care sa i-l ofer celui mic exact ca cireasa de pe tort. Pentru ca asa cum v-am spus baietelul meu si adrenalina se cam tin de mana asa ca Parcul de Aventura Straja e exact ce avem nevoie. 

Asadar, aventura, strigam, urrraaaa!!!!!

Acest articol a fost scris pentru Proba 7 – Vila Alpin*** din Straja, Parc de aventura la Straja, din cadrul competitiei Super Blog 2014.

O LUME MINUNATA CU SHEINSIDE!

Cred ca fiecare dintre noi isi aminteste cu drag de copilarie si ca nu o data ne-am spus: ce bine ar fi sa mai fiu din nou copil. Intoarcerea in timp nu este posibila, insa putem retrai bucuria acelei perioade. Cum? Simplu! Comportandu-ne, simtindu-ne iarasi copii.

Eu am pastrat o parte din inocenta copilariei si deseori o transpun in modul in care ma imbrac. Cateodata ma imbrac prea copilaros tocmai din dorinta de a retrai bucuria copilariei.

Cu sheinside.com avem acum ocazia sa redevenim copii. Este o lume a desenelor animate in care daca intri te vei simti vesel, plin de energie, fara nici o grija. 

Ador rozul si lumea minunata a desenelor animate asa ca am fost incantata cand am descoperit acest pulover cu Minnie din bumbac roz. Are maneci lungi, perfecte pentru vremea mai racoroasa de afara, si un imprimeu super dragut cu Minnie. Este la reducere de la 22 $ US la 17 $ US.

1411366367492852478 1411366368016103697 1411366368681647975 1411366368844653480

Mi-a placut la nebunie si acest pulover cu Minnie cu imprimeu leopard, tot din bumbac, tot roz, tot cu Minnie dar cu imprimeu leopard. Este modern si copilaros in acelasi timp si este la reducere de la 20$ US la 15 $ US.

1407821853051343976 1407821853940156799

Si nu in ultimul rand ador acest pulover cu imprimeu pisica. Are maneci lungi, este din bumbac si este absolut superb. Bineinteles, nu se putea altfel, este si el la reducere de la 22.67 $ US la 17.67 $ US. 

1412674973708603612 1412674973240238798

Pana pe data de 23 octombrie, pe site-ul sheinside.com, putem  beneficia de o reducere de 25% la toata colectia Din lumea desenelor utilizand codul Cartoons25.

Welcome To The World Of Cartoons!

25% OFF for the cartoons apparels!

Code:Cartoons25

Hurry up to start your new purchase on Sheinside!!!

here: Cartoons Items Sale