luni, 4 noiembrie 2013

Aripi de curcan la cuptor

DSC01510





Pentru preparare iti trebuie:




- 1 varf marar

- 2-3 buc. usturoi

- 1 lingura ketchup

- 1 buc. lamaie

- 1 lingura mustar

- 100 ml ulei

- 1 varf boia de ardei

- 1 varf patrunjel

- 50 ml vin rosu

- 1 varf rozmarin

- 1 varf sare

- 1 varf piper

- 2 buc. aripi de curcan

- 1 lingura miere de albina

 

Mod de preparare:


Aripile de curcan se curata, se spala bine si se lasa sa se usuce pe un prosop de hartie. Se prepara in acelasi timp un amestec din usturoi pisat, 100 ml de ulei, zeama de lamaie, 1 varf de rozmarin, 1 varf de marar, 1 varf de patrunjel, putina sare, piper, boia de ardei, o lingura de mustar, o lingura de miere de albina si o lingura de ketchup. Toate aceste ingrediente se pun in blender si se amesteca foarte bine. Cu acest amestec se amesteca foarte bine aripile de curcan dupa care se pun intr-o punga alimentara inchisa si se dau la rece, la marinat, pana a doua zi. Intr-o tava sau intr-un vas termorezistent se aseaza aripile de curcan impreuna cu continutul pungii (amestecul de condimente) si se stropeste totul cu putin vin. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la foc potrivit. Din cand in cand carnea se intoarce si se mai stropeste cu vin. Spre final, cand carnea este aproape gata, se scoate folia de aluminiu si se mai lasa aripile sa stea la cuptor 15- 20 de minute (sa se rumeneasca bine pe ambele parti si sa prinda culoare).

DSC01511DSC01510DSC01501DSC01500DSC01460DSC01459DSC01458

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu