miercuri, 15 octombrie 2014

PARTIEEE CA VIN!!!!!

Am sa incep prin a va spune ca niciodata nu am avut in viata asta o relatie de prietenie cu...sporturile. Nu mi-au fost dragi, nu le-am simtit nevoia sau lipsa si nici nu m-a chinuit vreodata talentul sau vreo dorinta ascunsa de a face sport de performanta. 

Cred ca astea sunt reminiscente din copilarie pentru ca o aud si acum pe bunica spunand cand era vorba de vreo treaba care implica oaresce efort fizic: "Ia, lasati mai fata in pace, nu vedeti ce mica si firava e?!!!" . Ma vad si acum in copilarie cand, daca era vreun vant mai acatarii, trebuia sa ma proptesc bine (mare noroc aveam si cu ghiozdanul care era aproape cat mine) ca sa nu ma trezesc ca si Doroty ridicata si stramutata pe alte plaiuri... mioritice, bineinteles.

Si uite asa singura miscare pe care am facut-o in copilarie si in adolescenta a fost la orele de sport si aia de musai si cu amenintarea unei note in ceafa.

Dar uite ca oamenii se mai schimba! N-as fi zis, dar uite ca mai este si posibil! De ceva ani am inceput sa tanjesc dupa miscare. In jurul meu am oameni activi, oameni care ies in natura pentru a se bucura de ea si de un sport care se poate practica in natura. Incet,  incet, cu ajutorul lor, am inceput sa ma imprietenesc cu ideea de sport. Ce sport? Prietenii mei ies deseori la munte pentru a face ski. Copiii lor de cand au inceput sa umble in picioare au inceput sa indrageasca partia. Acum mi-e drag ski-ul. Aceasta dragoste a ramas la stadiul de a-i admira pe cei care au suficient curaj sa se urce pe schiuri si pe partie. 

Dar uite ca acum...as vrea sa schimb asta...Parca nu as mai vrea o iarna in care toata lumea sa se bucure de partie si eu sa fiu doar de rezerva si sa ma bucur doar de bucuria lor.

Deci vreau sa invat sa ma dau pe schiuri (sa nu va aud cumva ca e prea tarziu, ca incep cu teoria niciodata nu e prea tarziu) si bineinteles sa il invat si pe cel mic sa se dea pe skiuri  deoarece e la varsta perfecta pentru acest lucru, Desi presimt ca el va invata mult mai usor decat mine si ca imi va da lectii in cateva zile imi asum acest risc si, concomitent, aceasta bucurie. 

Si acum apare problema. Toti prietenii mei au deja echipamente pentru ski iar eu nu am nimic. Adica pornesc de la o. In primul rand, cred ca imi trebuie o pereche de schiuri. Cum experienta mea e cu minus, incadrandu-ma cu greu in categoria incepatori trebuie sa imi iau si schiurile adaptate acestui nivel:

SET ALLROUNDER CU FLORI cu SL100 + 10MM-orange-1


Deja m-am indragostit de ele pentru sunt cu floricele. Restul detaliilor tehnice nu ma intereseaza pentru ca...prieteni ;) 


Urmatorul lucru de pe lista mea sunt niste bete ski. De ce? Pentru ca sunt sigura ca cel putin la primele intalniri cu partia mai mult o sa ma proptesc in bete decat sa alunec pe partie.


Urmatorul lucru de bifat de pe lista de must have sunt clapari schi. Sunt absolut necesari daca vrei sa incepi lectiile de ski cu dreptul.


Si nu in ultimul rand casca ski deoarece trebuie neaparat sa iau masuri de precautie in cazul in care pierd lupta cu gravitatia si iau contact cu...solul.


In ceea ce priveste imbracamintea de ski imi trebuie neaparat o geaca de ski, pantaloni de schi, ghete de iarna si manusi.


Dar cum vorba lunga e saracia omului sa trecem la subiect. Asta e echipamentul de care am nevoie pentru o iarna perfecta. Partieee ca vinnn!!!!!


pf_1413383045


Tu ce echipament ai ales? 


Articol scris în campania “EchipamenteSki.ro”  din cadrul competiţiei Toamna Bloggerilor/BlogAwards.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu