- 1 buc. praf de copt
- 1 buc. lamaie
- 250 ml lapte
- 550 gr zahar
- 3 lingura cacao
- 1 buc. ou
- 250 gr faina
- 1 lingura miere de albina
- 250 gr margarina sau unt
Mod de preparare:
Pentru blat avem nevoie de 150 ml de lapte, 250 grame de zahar, un ou intreg, o lingura de miere de albina, un praf de copt stins cu zeama de lamaie si 250 de grame de faina. Se separa albusul de galbenus si albusul se bate bine cu mixerul. Cand e bine batut se adauga galbenusul, apoi in ploaie zaharul, mierea de albine, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie si incet, tot in ploaie, 250 de grame de faina. Se mixeaza foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt care se unge cu putin ulei (astfel blatul nu se va prinde) si se toarna compozitia in tava. Se da la cuptor pana creste si prinde cu culoare aurie. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se taie cubulete. Intr-un alt vas se pregateste glazura pentru care avem nevoie de 300 grame de zahar, 250 de grame de margarina sau unt, 2-3 linguri de cacao si 5 linguri de lapte (aproximativ 100 ml de lapte). Margarina maruntita se pune in vas si se lasa la topit. Peste ea se adauga laptele, zaharul si cacaoa. e lasa sa fiarba foarte bine (pana da un clocot sau doua) astfel incat ingredientele sa se omogenizeze foarte bine. Glazura se lasa sa se raceasca putin si cand e doar calduta putem incep sa insiropam cubuletele. Dupa ce sunt trecute prin glazura cubuletele pot fi date prin nuca de cocos sau nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu