joi, 16 octombrie 2014

DRAGA TELEVIZOR ORICUM AI FI, EU TOT TE VOI IUBI!

De cand ma stiu televizorul a fost o constanta in viata mea. Cred ca si tu poti spune acelasi lucru nu? Copilaria, adolescenta, tineretea etc le-am petrecut mai mult sau mai putin in fata televizorului, dar mereu in prezenta lui. Acum fac o incursiune in trecut pentru a-mi aminti prima data cand l-am intalnit pe el.

Eram copil si imi amintesc prima mea uimire cand in casa noastra a aparut o cutie in care erau pusi niste oameni. Ma tot straduiam sa imi explic cum au incaput in aceea cutie si sa gasesc usa pe unde sa ii scot afara. Nu e de ras bunica (are 90 de ani acum, Dumnezeu s-o tina) ma intreaba si acum cum incap atatia oameni intr-o cutie atat de mica si de ce nu ne dau si noua ceva de-ale gurii (mai ales aia de la Cireasa de pe tort care stau si mananca de nesimtiti si fac pofta la unii, mai precis la buni :) ) 

Dar sa revenim la subiect. Dupa multe zile in care nu am gasit nici o explicatie am inceput sa ador acea cutie in care apareau mereu oameni noi. Dezvoltasem o fascinatie pentru cutiuta aceea si ma uitam cu ochi mari la orice aparea pe ecran - nu prea aveam de unde alege. Totul era alb negru si emisiunile pentru copii- adica desenele animate tineau cam un sfert de ora. Ajunsesem sa il iubesc pe acest prieten al meu pana cand intr-o zi a inceput sa dea semne de oboseala. Nu mai vroia sa arate imaginile cum trebuie. Solutia insa n-a intarziat sa apara: un pumn aplicat strategic pe carcasa de lemn si imaginea isi revenea pentru o perioada (uneori chiar pentru cateva zile). Si uite asa cu tratamentul de rigoare televizorul nostru alb negru a mai dus-o ceva vreme. 

Urmatorul televizor, cel care i-a luat locul primului, era unul rusesc. Avea culori pale, timide, si era mai slabut (tinuse dieta mai mult decat celalalt ;) ). Nici vorba de telecomanda, schimbarea programelor fiind facuta prin apasarea pe cele 8 butoane din dotare. Avea o personalitate schimbatoare ca vremea la rusi (nu degeaba se zice ca de la rusi vine ploaia)...Cand hotara ca e vremea sa isi ia o pauza o lua fara vreo urma de remuscare si fara preaviz. 

Urmatorul televizor al meu (eram deja la casa mea) a fost un Philips. Cutia avea vreo 30 de kilograme incat s-au chinuit doi oameni sa il urce pana la etajul 4 si pe urma au avut o saptamana dureri de sale. Dar era mai galant, mai finut, mai intelegator si un bun psiholog pentru mine. Se straduia sa scoata cele mai frumoase culori si sunete si nu si-a luat niciodata o pauza. Pana cand ..a imbatranit....si nu a mai putut...imi parea atat de rau dupa el, dar il intelegeam ca are nevoie sa iasa si el la pensie dupa ce a "lucrat" o viata intreaga. 

Si uite ca acum a venit un moment la care, nici macar imaginatia mea, nu sperase. Acum televizoarele sunt SMART. Adica sunt inteligente. Sunt atat de inteligente incat uneori pana te prinzi cum sta treaba cu nspe mii de butoane de pe telecomanda te ia durerea de cap. 

Noi avem deja 2 televizoare in casa, dar cum suntem o familie putin dusa cu "pluta" ne batem pe telecomenzi si pe televizoare. Asa ca pentru ca armonia di linistea sa pluteasca in univers e musai sa mai cumparam un televizor. Si bineinteles nu orice televizor ci unul SMART.

La ce m-am gandit? Am cautat mai multe oferte de televizoare si ne-am oprit asupra unui televizor LED PHILIPS 3D:

philips-6809-2 philips-6809-1 philips-6809-3

De ce Philips? Pentru ca...Philips ;) 

De ce SMART? Pentru ca:

  • are o rezoluţia uimitoare 4K Ultra HD. Asta inseamna o imagine clara Ultra HD de la Philips. Eu pot urmari emisiunile dde divertisment preferate iar sotul emisiunile sportive la rezoluţia uimitoare 4K Ultra HD. 


CCR14051201F9-FML-global-001




  • Digital Natural Motion pentru imagini în mişcare line. Digital Natural Motion este o tehnologie Philips de îmbunătăţire a mişcării, premiată, care reduce trepidaţia, conferind o claritate excelentă şi cea mai omogenă şi fluidă imagine posibilă.


F400063378-FIL-global-001




  • PMR Ultra HD 400 Hz pentru imagini în mişcare line. Nimic nu se compară cu adrenalina din jocuri, evenimentele sportive antrenante sau filmele de acţiune pe un TV cu Ultra HD. De aceea, acest televizor Philips dispune de Perfect Motion Rate de 400 Hz; astfel, vă veţi putea bucura de imagini fluide în mişcare, la rezoluţie Ultra HD, deoarece chiar dacă pulsul dvs. ar putea creşte, imaginea n-ar trebui să sufere trepidaţii.


F400063320-FIL-global-001




  • 3D vă duce în mod realist în locuri în care nu aţi mai fost niciodată. Tehnologia activă 3D şi ecranele cu viteză mare creează adâncime, contrast şi realism de neegalat în experienţa vizionării 3D. Converteşte conţinut 2D în conţinut 3D plin de viaţă şi fără cusur. Experienţa supremă 3D.  


F400063329-FIL-global-001

  • Linii ultrasubţiri pentru un profil rafinat. Atrăgătoare. De ultimă generaţie. Rafinată. Precisă. Silueta Philips ultrasubţire.Ppin de eleganta, stil, se potriveste perfect livingului meu. 


F400063347-FIL-global-001 (1)

 

  • Rama extrem de îngustă oferă plăcerea unei imagini mai mari. Televizoarele tradiţionale au o ramă care înconjoară televizorul ca rama unei fotografii. Rama noastră extrem de îngustă este modernă şi subţire, astfel încât să vă bucuraţi de o imagine mai mare.


F400063353-FIL-global-001


Va intrebati unde am gasit o asemenea minunatie? In magazinul MarketOnline.ro. In acest magazin gasiti nu doar televizoare, ci si tablete, laptopuri, telefoane, calculatoare, audio- video, etc.


Sigla MarketOnline


De ce am cumparat de la ei? Pentru ca: 




  • au cea mai buna oferta de la 2.999 lei la 2.499 lei

  • am transportul gratuit

  • am garantie 24 de luni

  • televizorul vine cu 2 perechi de ochelari 3 D


Daca ar fi sa pun primele televizoare langa cel pe care tocmai l-am adaugat pe lista mea de dorinte ar arata ca o poza de familie in care zambesc mai multe generatii :) Le-am iubit pe fiecare in parte pentru ca fiecare avea farmecul lui la momentul in care a aparut in viata mea.

Cum arata televizorul tau alb negru? Dar cel de acum? Cat de mare e diferenta intre ele? Ti-ai fi imaginat vreodata acest salt urias in evolutia televizoarelor?


Acest articol a fost scris pentru Proba 5– MarketOnline.ro, De la televizoarele alb-negru din copilarie la Smart TV. din cadrul competitiei Super Blog 2014.

2 comentarii:

  1. Am avut si eu un televizor cu dureri de sale. Am vrut sa-l duc la reparat ajutat de sotia mea, dar n-am reusit asa ca am apelat la vecini. Din pacate era acasa doar vecina, asa ca l-am coborat cu chiu cu vai 4 etaje, 3 oameni si nu stiu cate kile :) Foarte greu nu era, dar nu puteam sa-l cuprind ca sa-l car singur. Deh, din cauza tubului. Asa ca l-am carat ca pe un dulap :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uitasem cum se dădea cu pumnul in televizor :)))))

    RăspundețiȘtergere