- 500 de grame de leurda
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
- 5-6 oua
- 100 grame de smantana
- sare
- boia
- otet
MOD DE PREPARARE:
1. Leurda se spala bine sub jet de apa rece si se taie/ rupe fasii inguste.
2. Usturoiul se curata, se spala si se taie/ toaca marunt.
3. Intr-o cratita se pune putin ulei la incins. Cand acesta este incins, se adauga usturoiul care se lasa sa se caleasca pana devine auriu.
4. Dupa ce usturoiul este calit, se adauga doua linguri de faina care se caleste si ea putin, iar apoi se stinge cu apa. Se adauga sarea si boiaua sau condimentele.
5. Cand apa incepe se fiarba se adauga leurda taiata fasii inguste si se lasa sa fiarba.
6. Cand leurda este fiarta, se bat doua oua intregi bine si apoi se toarna incet in ciorba imprastiindu-le cu furculita astfel incat sa se faca zdrente. Dupa ce se adauga aceste oua batute, se mai adauga inca 3-4 oua intregi. Se lasa sa fiarba inca 5-10 minute fara a mai amesteca in supa.
7. Cand totul este fiert supa se drege cu smantana si putin otet, dupa gust.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu