marți, 26 noiembrie 2013

BRIOSE CU IAURT SI STAFIDE


Ingrediente:



  • 1 buc. praf de copt

  • 2 buc. oua

  • 1 buc. lamaie

  • 4 lingura ulei

  • 100 gr zahar

  • 200 gr iaurt

  • 250 gr faina

  • 50 gr stafide aurii

  • 1 buc. esenta de vanilie




Mod de preparare:


Stafidele se pun la inmuiat in esenta de vanilie (se pot pune si in coniac) si se lasa sa stea macar 15-20 de minute pentru a prinde gust. Se separa ouale (albusurile de galbenusuri), se bat foarte bine albusurile si treptat se adauga in ploaie zaharul si pe urma galbenusurile. Se incorporeaza treptat iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si la final treptat faina si stafidele. Se mixeaza pana ce toate ingredientele se omogenizeaza foarte bine. Cu o lingura se ia aluat si se aseaza in formele de briose. Deasupra se mai pot presara cateva stafide pe fiecare briosa pentru un aspect placut. Se dau la cuptor 20-30 minute la foc mediu spre iute.

DSC01556 DSC01557 DSC01558 DSC01559 DSC01560 DSC01561 DSC01562 DSC01564 DSC01563

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu