INGREDIENTE:
- 150 gr faina
- 350 ml lapte
- 3 oua
- 50 ml ulei
- un praf de sare
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se pun ouale, un praf de sare si se mixeaza putin. Se adauga 200 ml de lapte si apoi treptat, in ploaie, se incorporeaza faina si putina coaja de lamaie (eu am folosit lime). Se adauga treptat si restul de lapte. Compozitia trebuie mixata foarte bine pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand compozitia este potrivita ca si consistenta se trece la pasul 2.
2. O tigaie teflonata se pune la foc potrivit. Cand este incinsa se ia o pensula, se unge cu putin ulei si se adauga jumatate de polonic de compozitie. Aluatul se distribuie uniform pe suprafata tigaii si la foc mediu se prajeste pana se rumeneste putin. Se coc pe ambele parti.
3. Se servesc cu diferite compozitii (gem, finetti, miere de albine etc).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu