INGREDIENTE:
- 500 gr faina
- 150- 170 ml lapte
- 3 oua
- 70-100 gr zahar
- un praf de sare
- putina coaja rasa de lamaie sau putina esenta de lamaie
- un cub de drojdie
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se toarna faina si in mijloc se pune drojdia, un praf de sare si putin lapte caldut. Se amesteca putin si se lasa sa stea 10 minute la caldura. Obtinem astfel maiaua.
2. Restul de lapte impreuna cu ouale, zaharul, esenta sau coaja de lamaie se pun la incalzit. Amestecati pana cand compozitia este omogena.
3. Peste faina din bol compozitia obtinuta la pasul 2 si se framanta pana faina este bine incorporata. Se lasa sa stea la caldura pana creste (aproximativ 1 ora)
4. Dupa ce creste se intinde foaie si se taie dupa preferinta. Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei. Se scot pe servetele de hartie ca sa se absoarba uleiul si se pudreaza cu zahar praf.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu