PENTRU BLAT:
- 500 grame faina
- 1 cubulet drojdie sau 1 plic de drojdie uscata
- un praf de sare
- un praf de zahar
- o lingura de ulei
PENTRU TOPPING:
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1-2 gogosari
- 1-2 ardei
- putina pasta de rosii
- 300 grame cascaval de casa
MOD DE PREPARARE:
1. Se pregateste blatul de pizza astfel:
500 grame de faina se pun intr-un vas, in mijloc se pun drojdia, un praf de sare, un praf de zahar, 1 lingura de ulei si putina apa calduta. Se lasa 10 - 15 minute pana incepe sa lucreze.
Se amesteca usor totul si se framanta adaugand suficienta apa pentru a obtine un aluat ca de paine. Aluatul trebuie sa fie lucios si cand il apesi cu degetul sa revina la forma initiala. Se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul, aproximativ 30-40 minute.
2. Se pregatesc legumele pentru topping:
Ceapa se curata, se spala bine si se taie cubulete- daca eram la Masterchef o taiam Julien ca sa impresionez juriul :)
Gogosarii, ardeii si rosia se taie cubulete:
Cascavalul se da pe razatoare, pe partea cu gauri mari:
3. Se intinde blatul de pizza subtire si se aseaza in tava de cuptor in care va fi pregatita pizza. Se unge cu sos de rosii si se adauga treptat ingredientele.
Se da la cuptor pana se rumeneste totul.
O delicatesa, mai ales fara carne. Apropo, de unde ti-ai cumparat stickerul cu pisica? E prea tare :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Cristina! E simplu de facut si ce e mai important, o faci cu ce gasesti prin frigider!
RăspundețiȘtergere