Termenul de team building provine din limba engleza si inseamna " a construi o echipa". Daca pui cativa oameni in acelasi loc nu ii poti numi o echipa, dar daca intre ei se creeaza relatii de comunicare, de colaborare, de cooperare, situatia se schimba radical. Prin urmare tot mai multe firme, organizatii, institutii acorda o atentie deosebita activitatilor de "teambuilding".
In urma ce ceva timp, teambuilding-ul era o noutate in Romania prin urmare experienta celor care organizau astfel de activitati era si ea limitata fiind la inceput de drum. Impreuna cu echipa din care faceam parte am participat la activitati de teambuilding indoor de genul: o pereche grozava, spargerea bisericutelor, grupati-va, vanatoarea de comori (sufletesti), firul de ata, track and trace.
Pe masura ce echipa s-a consolidat activitatile de timp building la care am participat au evoluat inspre activitati de tip outdoor. Una dintre cele mai interesante activitati de teambuilding outdoor a fost organizata in Delta Dunarii, pe un vapor plutitor.
Am participat la probe precum: rezolvare de probleme in situatii limita, tehnici de supravietuire in natura, jos de rol si aventura, ateliere interactive - creativitate, cooperare, responsabilizare, fotografierea de obiective din Delta Dunarii, excursii cu barcile pe bratele Dunarii, vizita la Padurea Letea etc. A fost o experienta extrem de interesanta si mai mult decat benefica pentru noi, ca membri ai unei echipe eficiente.
Acum, pentru ca am acumulat experienta in organizarea de activitati de teambuilding, urmatoarea destinatie pe lista echipei este: MUNTELE.
Iar motto-ul cu care pornim in aventura noastra este:
“ Poti afla mai multe despre o persoana într-o ora de joc, decât într-un an de conversatie. ” - Platon
Asa ca iata sa trecem la treaba!
Regulile jocului:
1. Se ia 1 bucata echipa (formata deja prin activitatile de teambuilding anterioare) si se plaseaza intr-un cadru natural inedit, nefamiliar.
2. Se organizeaza activitati de teambuilding inedite, originale, cu scopul de invatare si cunoastere inter si intra- personala.
Durata jocului:
Pentru o eficienta crescuta a activitatilor desfasurate in cadrul acestui joc se recomanda o durata de joc intre 5- 7 zile.
Activitati desfasurate in cadrul jocului:
- intreceri sportive, tir, arc, tiroliana, alpinism,.
Descrierea jocului:
Toate activitatile se desfasoara sub forma de competitie intre doua echipe (in alcatuirea echipelor se va avea grija ca bisericutele sa fie sparte si echipele sa contina elemente noi ). Aici intervine ajutorul meu in organizarea acestui eveniment: kaki.ro.
Pentru ca cele doua echipe sa fie distincte, pentru formarea coeziunii echipei si pentru cladirea spiritului de echipa primul lucru absolut necesar este imbracamintea adecvata. Asadar prima echipa va avea tricouri camuflaj Woodland. Acestea sunt perfecte deoarece sunt alcatuite din bumbac 100% si pot fi comandate in orice marime (fetele primesc S sau M, iar baietii M sau L in functie de ...capacitate :) Echipa de altfel se va numi Woodland, la fel ca si tricourile pe care le poarta.
Cea de-a doua echipa va primi tricouri camuflaj Skyblue care sunt la fel din bumbac 100% si pot fi comandate in orice marimi. Echipa se va numi... Ati ghicit?!!!Skyblue.
Pentru buna desfasurare a competitiei in general si a fiecarei probe in particular bineinteles ca organizatorii vor pune la dispozitia participantilor o serie de materiale absolut vitale: corturi, rucsacuri, saci de dormit, vopsea de fata, bete luminoase etc, toate comandate de la kaki.ro.
Echipele vor trece prin toate probele si pentru fiecare proba castigata vor primi punctaj. Pentru a obtine succesul echipei membri fiecarei echipe vor construi relatii de incredere, de comunicare, de intrajutorare etc.
Finalul competitiei va marca echipa castigatoare, echipa care va primi din partea organizatorului un lant cu medalion pentru fiecare membru al echipei ca marturie a victoriei.
O astfel de experienta in natura va fi unica, memorabila si bineinteles va duce compactarea echipei. Pana la urma teambuilding inseamna DISTRACTIE+ INVATARE, nu? Sau INVATARE prin DISTRACTIE!
Echipa din care faci parte la ce activitati de teambuilding participa?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu