miercuri, 2 iulie 2014

ROMANIA VAZUTA PRIN OCHII UNUI AMERICAN- #roundTripRomania

#roundTripRomania  este un proiect interesant al celor de la agentia de turism TURIST CLUB. #roundtripromania este viziunea unui american despre Romania. Timp de 14 zile americanul va calatori impreuna cu un calator turistclub in toata Romania.

In acest moment in care eu va scriu despre acest proiect americanul nostru este in Bucuresti inca (1 si 2 iulie sunt zile destinate vizitarii unor puncte reper din capitala noastra) dar de maine incepe calatoria prin tara.

10301447_1433178713622993_6839636556270173599_n

Consider ca este o idee geniala, in conditiile in care, tara noastra, are mai mult ca oricand nevoie de promovare pozitiva, mai ales, gandindu-ne ca avem atatea frumuseti naturale care merita promovate.

Romania este una dintre putinele tari din lume care imbina atat de armonios o varietate larga de forme de relief (munte, campie, mare etc). Este o tara de o frumusete arhaica care iti ia respiratia prin peisajele de nedescris in cuvinte si prin sentimentul de liniste si puritate pe care ti-l inspira acestea.

Provocarea lansata de Blogal Initiative si Turist Club este aceea de a raspunde la intrebarea: „Ce ar trebui să viziteze un american când vine în România pentru prima dată?

Si uite asa m-am trezit iarasi intr-un exercitiu de imaginatie menit sa ii creeze un traseu acestui american, un traseu care sa ii uimeasca sufletul si mintea. 

Un apus de soare cred ca ar fi o prima intalnire perfecta pentru el si Marea Neagra. Ar fi un moment de stop cadru, de incadrare intr-un timp si intr-un spatiu atat de speciale prin frumusetea lor.

Marea-Neagra


L-as conduce apoi pe un alt traseu plin de frumuseti si splendoare si anume, Delta Dunarii. Delta Dunării conține mai mult de 360 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce si prin urmare este un loc prin de farmec. Pentru ca totul sa fie perfect ar merge si o sesiune de pescuit (bineinteles daca e deschis sezonul).

800px-Pelicani_din_Delta_Dunarii

Drumul ar duce apoi lin si molcom spre Moldova unde turistul nostru poate vizita multe manastiri impresionante prin arhitectura religioasa. Americanul nostru ar putea vizita: Manastirea Neamt, Manastirea Secu, Manastirea Sihastria, Manastirea Agapia, Manastirea Varatec, Manastirea Bistrita etc, lacasuri incarcate de istorie si spiritualitate.

800px-Biserica_Manastirii_Neamt


I-as purta apoi pasii spre muntii nostri unde ar putea sa viziteze Pestera Scarisoara, un miracol al naturii.


Pestera_Scarisoara_-_Sala_Biserica


Americanii au auzit toti de Dracula asa ca din aceasta calatorie nu ar putea lipsi vizita la Castelul lui Dracula 

Bran_Castle


I-as mai arata Cimitirul Vesel din Sapanta pentru a vedea o alta perspectiva asupra vietii si a mortii, una unica in lume cred.

800px-Cimitirul_Vesel_de_la_Sapanta6


Pestera Ursilor

1024px-Medvebarlang20


Gandindu-ma la cate frumuseti are de aratat si oferit Romania noastra incep sa ma gandesc ca poate proiectul acesta este cam scurt...Sau poate e mai bine asa...E doar o avanpremiera pentru a crea dorinta de a vizita si mai mult dintr-o tara de vis!

Daca sunteti si voi interesati cum se vede Romania prin ochii unui american urmariti traseul lui fie pe pagina blogului, fie pe pagina de facebook

#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro, în colaborare cu Kooperativa 2.0

sursa foto: http://ro.wikipedia.org/

2 comentarii:

  1. Avem o tara atat de minunata, pacat ca nu este valorificata la maxim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Atatea locuri minunate la noi in tara si degeaba.. Ar trebui sa ne fie rusine!

    RăspundețiȘtergere