miercuri, 30 iulie 2014

VACANTA PERFECTA DOAR IN... 3!!!!

New Picture


Vacanta! Chiar la o simpla pronuntare a acestui cuvant fata ni se lumineaza si un zambet apare repede pe fata noastra! Un zambet nostalgic: ce bine a fost in vacanta! Vreau iarasi in vacanta! Vacanta e momentul nostru de relaxare, de pauza din alergarea continua spre...NICAIERI....E momentul in care ne incarcam sufletul si mintea cu zambete, amintiri, frumusete...

Vacanta trecuta am fost in Grecia...In Salonic...Un oras superb pe care cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa il viziteze macar o data in viata.

Am vizitat o multime de locuri interesante, pline de istorie, care au ramas in amintirea noastra si care ne aduc si acum, cand privim pozele de atunci, zambetul pe buze:

1. White Tower (Turnul Alb). La fel cum Parisul are Turnul Eiffel, iar Londra,  Big Ben-ul, asa si Salonicul are The White Tower . White Tower reprezinta emblema, simbolul orasului Salonic. Ramane unul dintre cele mai importante obiective turistice de vizitat deoarece aici puteti vedea una dintre cele mai infricosatoare inchisori din istorie. 

Picture 032Picture 026


2. Faleza este foarte frumoasa, indiferent de momentul zilei, aici putand sa admiri un rasarit sau apus de soare, sau sa urmaresti vapoarele care vin si pleaca din port, sau avioanele care zboara spre/ dinspre aeroportul Makedonia. Aici gasesti foarte multe terase pe care poti savura linistit o cafea si privelista perfecta asupra marii. 


Picture 462


Picture 128


3. Nu foarte departe de Turnul Alb se afla Arcul lui Galerius. Cunoscut si sub numele de Apsida Galeriou sau Kamara, concstruit in anii 304 d.Hr de catre romani. La acest monument istoric se poate ajunge mergand pe Via Egnatia.Acest monument a fost construit pentru a celebra victoria imparatului roman impotriva persilor si desi are o vechime considerabila este destul de bine conservat. Aici pot fi observate detalii arhitecturale care exprima scene din luptele persane, armene si mesopotamiene conduse de catre imparatul Galerius.


Picture 196


Picture 180


4. Rotonda. Despre rotonda se crede ca a fost construita pentru a servi drept mausoleu al lui Galeriu dar nu a servit niciodata acestui scop. De-a lungul timpului a fost folosita ca si biserica sau moschee  in timpul otomanilor.Cladirea are o structura circulara cu ziduri groase si adaposteste mozaicuri superbe.


Picture 184


5. Ruinele orasului vechi- Orasul nou, Tesaloniki, este construit pe ruinele a 4 orase. Aceste ruine ale palatelor romane sunt foarte bine conservate si pot fi vazute in centrul Salonicului.

Picture 269


Mai puteti vizita ta aici Muzeul de Arheologie, Muzeul Culturii Bizantine, Biserica Sfantului Mucenic Dumitru, Manastirea Sfanta Sofia, precum si alte biserici mai importante precum Sfanta Ecaterina, Sfantul Nicolae, Sfantul Grigorie Palama. 


Iar daca ai ajuns in Salonic e musai sa treci prin piata lui Aristotel, inima Salonicului, si sa te pozezi cu celebrul ganditor (in capatul pietei dai de statuia lui). 


A fost o vacanta aproape perfecta! De ce aproape perfecta? Pentru ca ar f i fost perfecta daca era si baiatul nostru cu noi...Asa ca anul acesta ne-am propus ca vacanta noastra sa fie perfecta in...3! Tot in Grecia, bineinteles! 

Dar pentru a gasi vacanta perfecta avem nevoie de o agentie de turism in care sa putem avea incredere, care sa ne ofere servicii de calitate si mai ales care sa aiba grija de buzunarul nostru. 

Dupa indelungi cautari am gasit agentia de turism perfecta pentru familia noastra,  DTS TRAVEL AGENCY! O agentie cel putin interesanta in opinia mea. De ce este mai interesanta decat alte agentii de turism? Pentru ca este o agentie de turism dentar! 

9523_Turism-dentar


Cu siguranta ti-am stranit deja curiozitatea asa ca da click si vezi despre ce e vorba.


Eu mi-am luat deja bilete de avion pentru Grecia...Vacanta perfecta doar in 3! 


Tu unde vrei sa zbori vara asta si ce ti-ai propus sa vizitezi?


Articol scris în campania “DTS Travel Agency”  din cadrul competiţiei Vara Bloggerilor/BlogAwards

14 comentarii:

  1. o agentie de turism buna este esentiala pentru o vacanta reusita!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate Alexandra! de asta am ales anul asta DTS TRAVEL AGENCY!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ai dreptate Alexandra! de asta am ales anul asta DTS TRAVEL AGENCY!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi doresc sa ajung si eu in Grecia...poate anul viitor...am sa vad ce oferte are agentia recomandata de tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. iti doresc sa ajungi in Grecia, Mihaela! Este superba! Si ofertele agentiei sigur iti vor face cu ochiul! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. am fost si eu in Grecia acum 3 ani...dar niciodata nu am mers in vacanta cu DTS Travel Agency...poate la anul! ca vad ca au oferte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. au oferte bune! merita sa arunci un ochi peste ele inainte sa iti planifici vacanta urmatoare!

    RăspundețiȘtergere
  8. mihaescu maria magdalena31 iulie 2014 la 03:45

    eu am avut niste experiente mai putin placute cu unele agentii de turism...chiar ma bucur ca am aflat de la tine de aceasta agentie.par seriosi!

    RăspundețiȘtergere
  9. stiu multe persoane care au avut parte de surprize neplacute cu diverse agentii...de aceea e importanta o agentie buna, serioasa pentru a avea o vacanta scutita de surprize!

    RăspundețiȘtergere
  10. Diaconu Luminita31 iulie 2014 la 04:28

    nu am auzit pana acum de aceasta agentie...si conceptul de turism dentar e nou pentru mine! foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
  11. si pentru mine a fost ceva nou cand am aflat de el! e chiar interesant si unic!

    RăspundețiȘtergere
  12. e greu sa planifici o vacanta perfecta asa cu e foarte importanta agentia prin care plecam in vacanta ...am sa intru pe site-ul acestei agentii sa vad despre ce este vorba!

    RăspundețiȘtergere
  13. este o agentie serioasa, Bogdan! Iar serviciile oferite de ei sunt de calitate!

    RăspundețiȘtergere
  14. am avut si experiente pozitive si negative in ceea ce priveste agentiile de turism! de aceea acum stiu cat este de important sa apelezi la o agentie serioasa, care ofera servicii de calitate clientilor sai!E bine cand aflam de agentii ca si DTS Travel Agency, agentii serioase!

    RăspundețiȘtergere