duminică, 21 septembrie 2014

DE CE NE PARFUMAM?

"Parfumul este o emoţie lichidă." definitie de Michael Edwards în Ghidul "Parfums Du Monde"

Iata ca la inceputul acestei zile am ales sa particip la o altfel de provocare. Este lansata de El Divino si suna asa: "de ce ne parfumam?". Este o provocare interesanta asa ca am decis sa ii dau curs si sa ma las purtata azi de un val de ...parfum.

Dar sa va spun mai intai despre El Divino. El Divino este producator de parfumuri si distribuitor de produse cosmetice din 2005.

LOGO


Ce inseamna parfum?


Cuvântul parfum, folosit in zilele noastre, provine din limba latina "per fumus" si inseamnă "prin fum". Parfumeria, sau arta prepararii parfumurilor, a luat naștere in Mesopotamia antica si Egipt.


Ce este parfumul?


Un parfum este un amestec lichid de uleiuri aromatice sau compuși aromatici, de fixativi și de solventi, utilizat pentru a da corpului uman, unor obiecte sau spațiului de locuit un miros plăcut.


De cate tipuri sunt parfumurile?
 • Florale: parfumuri care sunt dominate de esența uneia sau mai multor flori. 

 • Chypre: parfumuri produse pe un amestec de bergamote, mușchi de stejar, patchiouli, și labdanum. 

 • Aldehidice: parfumuri care incorporează o familie de substanțe chimice cunoscute sub numele de aldehide. 

 • Fougère (Ferigă): parfumuri cu o bază de lavanda, cumarin și mușchi de stejar. 

 • Piele: parfumuri care combină esențe de miere, tutun, lemn, și gudron de lemn, cu un miros care se aseamănă cu cel de piele.

 • Lemnoase: parfumuri în care domină esențele lemnoase, în mod tipic de lemn de santal, cedru sau pachiuli.

 • Orientale or ambru: parfumuri ce combină esența de vaniliesau alte esențe de natură animală cu esențe florale sau lemnoase. 

 • Citrice: parfumuri care utilizează cu precădere esențe citrice.


Istoria parfumului este la fel de veche ca si istoria omului. Daca vrem sa fim sensibili si meditativi putem chiar spune ca omenirea a inaintat prin istorie in miros de parfum.

parfumuri-el-divino-esente


Si iata ca am ajuns la intrebarea provocarii de azi:

De ce ne parfumam?

Primul raspuns care imi vine in minte este acela ca ne parfumam pentru a mirosi bine. Simplu, nu? Mirosul este unul dintre simturile preponderente prin care cunoastem si simtim lumea si prin urmare este important sa avem in jurul nostru mirosuri placute, care sa ne creeze o stare de bine, de buna dispozitie. 

Al doilea raspuns posibil este acela ca ne parfumam pentru a fi seducatori. Parfumul este o poveste, un mister, care invaluie, seduce, atrage, incita. 

Tu ce raspuns ai la aceasta intrebare? Si ce reprezinta parfumul pentru tine?

Daca vrei un parfum bun, la preturi accesibile, te invit sa intri si tu pe site-ul El Divino unde cu siguranta vei gasi parfumul perfect pentru tine.

Un comentariu:

 1. Te invit la un concurs cu tema: „Ce ai face 88.000 de lei? O fapta buna sau ti-ai satisface o placere vinovata?” Astfel premiez cele mai bune trei articole:
  Premiul 1 - 500 de lei;
  Premiul 2 - 200 de lei;
  Premiul 3 - 100 de lei.
  Scrie un articol si castiga! Castiga cu visul tau si demonstreaza-mi cat esti de iscusit in taina scrisului!
  Mult succes!
  http://literestacojii.wordpress.com/2014/09/02/concurs-avbs-credit

  RăspundețiȘtergere