sâmbătă, 27 septembrie 2014

FRUCTELE NECUNOSCUTE DIN FAMILIA CITRICE

Citricele sunt cunoscute ca fructe deosebit de bogate in vitamina C, ca fructe acrisioare si ca fructe ce se consuma indeosebi iarna pentru a ne creste imunitatea prin cate o doza puternica de vitamina C. Ce se mai stie despre citrice este ca familia citrice consta in portocale, lamai si grefuit, portocalele fiind cele mai populare si cele mai consumate. Citrice gasim tot anul, nu doar iarna, dar de regula in timpul verii se consuma sub forma de fresh, rece, cu gheata, acasa sau pe o terasa. In Bucuresti gasesti citrice la Selgros Pantelimon, pentru o salata de fructe, un fresh sau o gustare.

Screen Shot 2014-02-26 at 10.21.49 PM


Dincolo de aceste staruri ale familiei citrice mai sunt si alti membrii mai necunoscuti, ce aduc aceleasi beneficii si poate pot aduce o schimbare benefica asupra corpului. De grefruit portocala si lamaie s-au spus destule asa ca o sa trecem peste ele. Un fruct citric de care nu cred ca ati auzit este kumquatul care este un fruct mic cu coaja subtire si comestibila. De regula se consuma cu totul in salate. Coaja este foarte moale, insa continutul este tare. Minola este un alt membru al familiei de citrice care nu beneficiaza de o popularitate atat de ridicata, acest fruct este o combinatie intre un grefruit si o clementina. Textura si gustul sunt evident din nou o combinatie intre acest doua. Tangelo este un alt fruct hibrid, de data aceasta intre mandarina si grefruit, un gust unic, foarte bun in salate. Aici mai avem fructul pomelo care incepe sa fie cunoscut destul de mult si desigur variatiile de portocala, mandarinele si clementinele. Pe langa acestea mai sunt desigur si altele, dar sa le luam pe rand.


Daca te-ai saturat de vesnicele portocale poti sa incerci aceste fructe si sa beficiezi de aceeasi doza de vitamina C, de un gust nou, dar tot dulce-acrisor. Citricele sunt o gama de fructe delicioase, ce pot fi consumate in diverse feluri si care ne ajuta cu mai mult decat doar vitamina C. Nu ezita sa incerci toata familia citrice.


Selgros Bucuresti Pantelimon

Produse alimentare si nealimentare

Bd. Biruintei nr 90, Pantelimon - Ilfov Bucuresti, 077145 , RO

Tel: 0212 093 000

Fax: 0212 093 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu