marți, 2 septembrie 2014

READ A BOOK, NOT ONLY FACEBOOK!

read

Am primit aceasta provocare virtuala de o prietena draga, Dragomir Cristina,  si am acceptat-o cu drag deoarece din seria "ai grija de creierul tau, fata o mai repari cu fond de ten" si "citeste o carte, nu numai statusurile de pe facebook" :) . Este vorba de provocarea de a enumera 10 carti care, intr-un fel sau altul, si-au pus amprenta asupra devenirii mele. Asa ca, iaca ce carti am citit eu si mi-au ramas in memeaca:

  1.  Singur pe lume- Hector Malot- prima carte din care chiar am inteles ceva si care m-a facut sa plang (cand Remi si-a pierdut "Sufletelul" ;) 

  2. Octavian Paler- Viata pe un peron

  3.  Octavian Paler- Viata ca o corida

  4. Emil Cioran- Pe culmile disperarii

  5. Emil Cioran- Cartea amagirilor

  6. Balzac- Comedia umana

  7. Goethe- Faust

  8. Umberto Eco- Numele trandafirului

  9. Mircea Eliade- Maytrey

  10. Arthur Golden- Memoriile unei gheișe


Dau leapsa mai departe, daca accepta bineinteles, urmatoarelor: Amalia SasarmanBrindusa Aluculesei si Sas Vienela.

 

 

5 comentarii:

  1. tare asta cu read a book not only facebook :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci frumos, draga mea! Am mai raspuns acestei provocari, sub diverse forme, ultima chiar astazi, dar nu pot rezista. Ma voi ocupa in zilele urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult draga mea de invitatie si raspund cu placere invitatiei tale,sa stii ca pe parcursul vietii am citit mult si foarte mult si azi nu inteleg de ce cititul a devenit asa un lux,se stie ca a citi inseamna a invata ,inseamna a primi cultura si un om invatat este un om cu capul pe umeri ce poate fi doborat mai greu!
    Prima carte care m-a ramas in minte inca de cand eram mica copilita a fost 1-Omul invizibil de Herbert Wells ( nu voi uita niciodata aceasta carte care mi-a marcat copilaria si mereu mi-am dorit sa pot deveni si eu invizibila),
    2-Laleaua neagra - Alexandre Dumas ( a fost o mare placere sa o sorbesc cu sufletul meu).De fapt nu cred ca mi-a scapat vreo carte scrisa de Alexandre Dumas fiul si Alexandre Dumas tatal,
    3-Morometii- Marin Preda,
    4-Agatha Christie- o supradoza de moarte,
    5-A doua sansa-Kristin Hannah,
    6-Biblia este una dintre cartile care mi-au trecut prin mana de-a lungul vremii si nu regret ca mi-am facut o anume viziune asupra lumii.
    7-Ciocoii vechi şi noi -Nicolae Filimon ,
    8-Donna Alba -Gib I. Mihaescu ,
    9-Enigma Otiliei-George Calinescu .
    10-La Medeleni - Ionel Teodoreanu
    Si lista ar putea continua!

    RăspundețiȘtergere
  4. O campanie faina si care chiar e utila ! Mi-a placut mult Maytrey si Memoriile unei gheise :D Le-as citi oricand cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Read a book mi se pare o idee foarte buna! felicitari pentru cei ce continua acesta campanie!

    RăspundețiȘtergere